EARTH HOUR ŞI LA UNGHENI!

4 apr.

    La nivel mondial, în tabloul acţiunilor de conştientizare a problemelor mediului înconjurător generate de activitatea umană, se remarcă o Campanie unică în istorie, care în 2010 a reuşit să atingă cca 1 miliard 300 milioane de oameni din 128 de ţări ⓠ Earth Hour. 
 In acest an la campania ➠ Ora pamintului» s-au alăturat şi membrii Fondului pentru Tineri Ungheni. La 31 martie 2012, între orele 20:00 – 22 :00 au făcut o invitatie la film tinerilor din raion pentru a economisi energie electrică timp de 60 min., dar şi pentru a dona câte 10 lei în puşculiţa Fondului pentru Tineri Ungheni pentru soluţionarea problemelor din comunitate. Astfel, tinerii au lăsat calculatoarele,televizoarele şi au acceptat invitaţia de a viziona filmul ➉Intouchables❠ , dar şi de a socializa cu alţi tineri.
Cei prezenţi la activitate au fost salutaţi de Marina Zamă, liderul Fondului pentru Tineri din Ungheni. Ea le-a vorbit participanţilor despre scopul campaniei. În semn de susținere a mișcării globale care promovează consumul responsabil de resurse tinerii au prezentat la începutul activităţii spotul Campaniei ➅Earth Hour❠ 2012.
Participanţii au rîs cu poftă în momentele amuzante ale filmului şi au meditat asupra mesajului central: conveţuirea a două lumi paralele bogăţia şi sărăcia, despre cum putem accepta persoanele cu disabilităţi şi oamenii care au un trecut dubios. Cei prezenţi au rămas satisfăcuţi de activitatea organizată de membrii Fondului pentru Tineri Ungheni. Ei au afirmat că vor participa în fiecare an la această campanie cu speranţa că se vor face auziţi şi că gestul lor va fi un imbold pentru întreaga comunitate, un îndemn de a proteja natura şi de a da un semnal împotriva încălzirii globale, contribuind astfel la acest demers de responsabilizare socială.
La sfârşitul evenimentului membrii Fondului Pentru Tineri le-au mulţumit gazdei restaurantului Vema şi tinerilor care au participat şi au fost solidari cauzei de a economisi energie electrică,dar şi de a dona pentru soluţionarea problemelor din comunitate. Ei speră că pe viitor vor avea mai mulţi adepţi,care le vor împărtăşi din entuziasm şi activism civic. Datorită acestor tineri fondul pentru soluţionarea problemelor copiilor şi tinerilor din oraşul şi raionul Ungheni s-a îmbogăţit cu suma de 300 lei.
De amintit că Fondul pentru Tineri Ungheni activează din mai 2010, au finanţat 34 proiecte, au colectat 102 951 lei, au organizat 24 activităţi de fundraising, au stabilit 63 de parteneriate cu instituţii, organizaţii şi agenţi economici din oraş şi raion.

Lasă un comentariu